LEMBAGA PENGARAH


DATO’ AYUB BIN MION

was appointed Director of CJSB on 26th July 2005.


Merupakan Pengerusi Cahaya Jauhar Sdn Bhd dan Tebrau Teguh Berhad, beliau juga memegang jawatan sebagai Ahli Lembaga Pengarah Bandar Nusajaya Development Sdn Bhd, Iskandar Waterfront Holdings Sdn Bhd dan Pelaburan Johor Berhad, serta merupakan Naib Pengerusi Bistari Johor Berhad, kumpulan pemikir di Johor Corporation.
Kepimpinan Dato’ Ayub terserlah berdasarkan pengalaman luas beliau sebagai Pentadbir Tanah,


read more

DATO’ IZZADIN IDRIS

Pengarah Urusan Kumpulan / Ketua Pegawai Eksekutif UEM Group Berhad, dilantik sebagai Pengarah CJSB pada 1 Disember 2009.


Pakar kewangan yang berpengetahuan luas serta berpengalaman berkhidmat bersama beberapa institusi kewangan terkemuka negara, Dato’ Izzadin juga pernah berkhidmat sebagai ahli lembaga PROTON Holdings Bhd dan kini beliau merupakan Pengarah Kumpulan Wang Amanah Persaraan. Memiliki Ijazah Sarjana Muda Perdagangan (Kepujian Kelas Pertama dalam Kewangan) dari University of New South Wales, beliau turut mewakili Tenaga Nasional


read more

EN ANWAR SYAHRIN BIN ABDUL AJIB

is the Managing Director/Chief Executive Officer of UEM Sunrise Berhad, was appointed as a Director of Cahaya Jauhar Sdn Bhd on 1st September 2014.


Anwar memperolehi Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan dalam bidang Kejuruteraan Mekanikal dari Kolej Imperial, London dan MBA dari Salford Universiti, United Kingdom. Anwar merupakan seorang akauntan bertauliah yang mempunyai pengalaman luas dan juga merupakan Fellow di Institut Akauntan Bertauliah di England dan Wales serta di Institut Akauntan Malaysia.
Sebelum beliau menyandang jawatan sekarang, beliau merupakan Ketua


read more

EN MOHD AUZIR MOHD TAHIR

dilantik sebagai Ahli Lembaga Pengarah dan Ketua Pegawai Eksekutif CJSB pada 1 Januari 2005. Beliau juga merupakan Ahli Lembaga Pengarah di beberapa anak syarikat UEM Land.


Auzir memiliki Ijazah Kelas Dua Atas (Kepujian) dalam Kejuruteraan Awam dari University of Wales, Cardiff. Beliau mempunyai kepakaran dan pengalaman selama lebih 30 tahun dalam perundingan kejuruteraan awam, pengurusan projek dan pembangunan hartanah.
Merupakan seorang pakar integrasi dan berwawasan, beliau pernah memegang pelbagai jawatan dengan syarikat-syarikat seperti Pengurusan Lebuhraya Berhad, Rocpoint (Pty.) Ltd di Afrika


read more