LEMBAGA PENGARAH


DATO’ AYUB BIN MION

was appointed Director of CJSB on 26th July 2005.


Merupakan Pengerusi Cahaya Jauhar Sdn Bhd dan Tebrau Teguh Berhad, beliau juga memegang jawatan sebagai Ahli Lembaga Pengarah Bandar Nusajaya Development Sdn Bhd, Iskandar Waterfront Holdings Sdn Bhd dan Pelaburan Johor Berhad, serta merupakan Naib Pengerusi Bistari Johor Berhad, kumpulan pemikir di Johor Corporation.
Kepimpinan Dato’ Ayub terserlah berdasarkan pengalaman luas beliau sebagai Pentadbir Tanah,


read more

EN ANWAR SYAHRIN BIN ABDUL AJIB


Adalah Pengarah Urusan / Ketua Pegawai Eksekutif UEM Sunrise Berhad, telah dilantik sebagai Pengarah Cahaya Jauhar Sdn Bhd pada 1 September 2014.
Anwar memperolehi Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan dalam bidang Kejuruteraan Mekanikal dari Kolej Imperial, London dan MBA dari Salford Universiti, United Kingdom. Anwar merupakan seorang akauntan bertauliah yang mempunyai pengalaman luas dan juga merupakan


read more

EN MOHD AUZIR MOHD TAHIR


Dilantik sebagai Ahli Lembaga Pengarah dan Ketua Pegawai Eksekutif CJSB pada 1 Januari 2005. Beliau juga merupakan Ahli Lembaga Pengarah di beberapa anak syarikat UEM Land.
Auzir memiliki Ijazah Kelas Dua Atas (Kepujian) dalam Kejuruteraan Awam dari University of Wales, Cardiff. Beliau mempunyai kepakaran dan pengalaman selama lebih 30 tahun dalam perundingan kejuruteraan awam, pengurusan


read more